Studievejledning

Ungdommens Uddannelsesvejledning ved vejleder Jørgen B. Jensen står i samarbejde med klasselærerne for vejledningen af vore unge.

Jørgens opgave er bl.a. at rådgive og informere om uddannelses-og erhvervsmuligheder. Han forestår også elevers udsendelse i præsentationskurser og erhvervspraktik, samt formidler kontakter i forbindelse med virksomhedsbesøg og gæstelærerbesøg.

Eleverne i 8. - 10. klasse skal udarbejde en uddannelsesbog og -plan. Dette er Jørgen behjælpelig med gennem samtaler med den enkelte elev.

Jørgen B. Jensen træffes på tlf. 24885666.

Uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering

Uddannelsesorientering, erhvervsorientering og arbejdsmarkedsorientering indgår i undervisningen i 8.-10. klasse.

Formålet med undervisningen er:
At den enkelte elev tilegner sig et bredt kendskab til uddannelses- og erhvervsmuligheder og indser værdien af at gennemføre en uddannelse. Ved at inddrage det omgivende samfund får eleven kendskab til uddannelse, beskæftigelse og arbejdsmarked, samt kendskab til levevilkår og livsformer på og uden for arbejdsmarkedet.

Gennem personlig rådgivning og vejledning gives eleven mulighed for erkendelse af egne forventninger og forudsætninger.

Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem oplevelser i og uden for skolen, bl.a. gennem virksomhedsbesøg, besøg af gæstelærere, temadage og erhvervspraktik.

På 9. og 10. klassetrin tilbydes en uges erhvervspraktik samt besøg på forskellige uddannelsesinstitutioner.

Nyttige links

Her finder du links, der kan være nyttige i forbindelse med studie- og uddannelsesvalget:

Ungdommens Uddannelsesvejledning i Odense
Min uddannelse